LIFEMuzikaNews

ELECTOR Krenuli su izbori za najbolje na elektroničkoj sceni; dodjela nagrada je 1. veljače

0

Započeo je prvi krug glasanja za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu ELECTOR, a sve do 20. prosinca žiri će predložiti izvođače za koje smatraju da zaslužuju uzeti priznanje za svoj rad u 2022. godini. Nakon što budu poznati prijedlozi, u drugome krugu bit će odabrani nominirani u devet kategorija nagrade ELECTOR.

Domaća elektronička scena posljednjih je godina u punom zamahu, a žiri sastavljen od novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu po drugi će put kroz nagradu ELECTOR birati najbolje u protekloj godini.

Kako javljaju iz organizacije nagrade, imena domaće elektroničke scene odmjerit će snage u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla/EP-a godine, House singla/EP-a godine, Bass singla/EP-a godine te Electronica singla/EP-a godine.

Dodjela nagrada je u Tvornici kulture 01.02.23.

Novost je da se u drugom izdanju ELECTORA, zbog velikog broja izdanja, otvara nova kategorija u kojoj se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa.

Iz direkcije nagrade podsjećaju da, u kategoriji u kojoj će biti nagrađen DJ godine, glasa publika online – glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade.

U prvoj godini ELECTOR je predstavio i Elector Skener, koji donosi pregled novosti vezanih za albume i kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika s elektroničke scene.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu su, podsjetimo, pokrenuli DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici i na društvenim mrežama.

INTERVJU Teniente Castillo: Volim vibru vaše publike, radujem se dolasku na tako posebnu noć

Previous article

2022. za kraj: Bakulin Selected i Jazzyev Christmas Disco u Azimutu, Brk u Disku R i Badnjak u Tunelu

Next article

Comments

Comments are closed.