KULTNews

Dani hrvatskog turizma: Kuća umjetnosti Arsen kulturna je atrakcija godine

0
Dani hrvatskog turizma / Grad Šibenik

Šibenska ‘Kuća umjetnosti Arsen’ kulturna je atrakcija godine po izboru Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja je na Danima hrvatskog turizma u petak u Šibeniku dodijelila tu nagradu i Providurovoj palači u Zadru.

Ustanova Tvrđava kulture, koja upravlja ‘Arsenom’, već je dobitnik takve nagrade za Tvrđavu sv. Mihovil i Barone, a ove godine do finala su u kategoriji događaja godine došli i sa svojim programom Noć tvrđava.

Kuća umjetnosti Arsen / Tvrđava kulture

‘Iznimno nam je drago što je naše ulaganje u kulturnu infrastrukturu i program prepoznato na nacionalnoj razini. Šibenik se čvrsto pozicionirao kao kulturno-turistička destinacija s raznovrsnim događanjima tijekom cijele godine čemu zasigurno svojim programom za sve dobne skupine pridonosi Kuća umjetnosti Arsen, dok je manifestacija Noć tvrđava obogatila ponudu u predsezoni i otvorila nov programski pravac gradovima s utvrđenom spomeničkom baštinom’, rekla je nakon preuzimanja nagrade HTZ-a Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture.

Sa dodjele nagrada / Tvrđava kulture

Da je Šibenik ponosni vlasnik tri nagrade za kulturne atrakcije godine podsjetio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

‘Kuća umjetnosti Arsen, nakon Mihovila i Baronea, definitivno je opravdala veličinu i značaj imena koje nosi i postala mjesto gdje građani svih generacija posjećuju kulturna događanja i van turističke sezone, komentirao je gradonačelnik nagradu ‘kući’ koja je otvorena 2021. godine kao jedinstvena nacionalna kulturna infrastruktura u kojoj se razvija filmski, plesni, glazbeni i drugi kulturni program.

Arsenova kuća otvorena je nakon dugogodišnje obnove u prostoru nekadašnjeg kina Odeon, a od otvaranja do danas tamo je održano oko 250 evenata koji su okupili oko 7.000 ljudi.

Arsenova kuća / Tvrđava kulture

Halloween se vraća u šibenske klubove nakon pauze koju je bila zakuhala vještica pandemija

Previous article

Vani je gomila novaca za kulturu: Uzmite kune i eure za svoje programe što prije jer rokovi cure

Next article

Comments

Comments are closed.