News

Četvrt stoljeća nakon što je objavljen, album ‘Pobjedimo laž’ šibenske Nule izlazi na vinilu i CD-u

0
Nula

Dva su jedina moguća zaključka: ili Nula uopće nije bila punk bend, ili je bila najveći punk bend koji postoji. Ili možda jedno ne isključuje ovo drugo’, napisao je novinar Marko Podrug u predgovoru reizdanja albuma Nule  ‘Pobjedimo laž’ koji nakon 25 godina izlazi na vinilu i CD-u.

 

Kultni šibenski hardcore punk bend Nula je krajem 1993.g. snimio drugi demo materijal koji je početkom iduće godine objavljen kao album na audio kazeti, naziva ‘Pobjedimo laž‘. Sniman u podrumskim prostorijama obiteljske konobe, koja je tih ratnih dana služila i kao sklonište, na opremi upitnog podrijetla i kvalitete, sve uživo. Prvo izdanje objavljeno je uz 6. broj fanizna Glans Penissis, a reizdanje 1997. za nezavisnu izdavačku etitketu Humanita Nova. Album je doživio i licencna izdanja u Češkoj, Poljskoj i Japanu, i prolazio bespućima kanala DIY scene prije vremena kompjutera i interneta, priopćeno je iz PDV recordsa.

 

Nula Pobjedimo laž

 

30 pjesama, i preko 70 minuta, ‘Pobjedimo laž‘ predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno “pod zemljom”, sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna sva nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine. Snimke koje su preuzete za master kazeta, i prvi put digitalizirane, predstavljaju bend u kreativnom naponu snage, kada je istovremeno značajno pridonosio povezivanju nezavisne scene, i stvaranju prostora za njezino djelovanje u ratom rastrganoj zemlji.

 

Nula band

 

Točno 25 godina od prvog fizičkog ukazanja pravo je vrijeme da po prvi puta dobije svoj vinilni i CD oblik, s pratećim digitalnim formatima.

 

Od 1.11. do 1.12.2019. trajati će Indiegogo crowdfunding kampanja za sve one koji žele podržati financiranje ove inicijative. Reizdanje uključuje i originalnu knjižicu s tekstovima, te ilustracijama.

 

 

Tvrđava kulture objavila službeni aftermovie sezone 2019. na ‘krovu grada’ Šibenika

Previous article

U prodaji je EP ‘Theory of Cosmos’: Prvo zajedničko izdanje Outcomea i Lawrence Kleina objavio je talijanski label MoBlack

Next article

Comments

Comments are closed.