CoverNewsTunel

Art koncept ‘by Štraca’ nusprodukt je razvoja glazbene scene, održive i zelene

0

Izlaganjem svakodnevnih ukrasnih, ali i funkcionalnih predmeta koje kombiniranim tehnikama izrađuje od plastike, metala, tkanina i drugih materijala, Marijana Tambača značajno je intervenirala u interijer Tunela, ne samo svojim izložbama koje su bile vizualna potpora proljetnim glazbenim programima, nego i oblikovanjem unutrašnjeg prostora u cjelini.

Prostor je godinama već izložen njezinim art utjecajima, ali osim izlaganja lampi koje je izradila od električnog otpada i koje su neizostavan dio vizualnog identiteta Tunela, nije imala potrebu jače djelovati na tom području i više se koncentrirala na glazbeni program i sve ono što radi pod aliasom She J.

Tijekom uređenja malog stagea ove zime preuzela je, spontano, radionicu kluba i počela izrađivati kulisu za svoj glazbeni program ‘weekendica’, ali srećom nije se zadržala samo na scenografiji DJ prostora nego je svojim unikatima preplavila cijeli ‘mali stage’ i nekako u to doba intenzivnije se počela baviti svojim umjetničkim konceptom ‘by Štraca’.

Pod tim imenom izlagala je već nekoliko puta i izazvala veliko zanimanje za svoje radove koje i dalje izrađuje reciklirajući otpad, ne samo električni i elektronički, već i papirnati, plastični i drugi koji nastaje kao produkt bezumnih navika potrošačkog društva i prijeti urušavanjem civilizacije koja će se neminovno ugušiti u vlastitom smeću.

Radove ‘by Štraca’ možete vidjeti, ali i nabaviti, na ovom linku.

Udruga RatCat od osnutka ima poseban senzibilitet za zaštitu okoliša i na svim razinama promovira održivi razvoj koji ne šteti prirodi. Na Skupštini održanoj u veljači ove godine zaštita prirode uvedena je i u Statut udruge, kao bitna stavka RatCat djelovanja.

U vikendu otvaranje ‘Barbarele’ Dobar House publici osigurava i smještaj s plažom samo za njih

Previous article

Svi su ludi, sve se događa baš sada, na vrhuncu fuckin toplinskog vala

Next article

Comments

Comments are closed.