CoverMuzikaNewsTunel

AJMO! je ozbiljan program potpore glazbenoj sceni. Evo kako i zašto

0

Ajmo! je pilot program organizacije ‘We Move Music Croatia’ koja je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija osigurala 100.000 eura državnog novca za potporu hrvatskoj glazbenoj sceni u manjim gradovima i mjestima.

ŠTO, KOME, GDJE I ZAŠTO?

Raspisali su javni natječaj i ponudili promotorima, organizatorima, udrugama, javnim ustanovama i umjetnicima 10 potpora, pojedinačne vrijednosti od 10.000 eura bruto, za poticanje koncertnih aktivnosti i razvoja publike diljem zemlje, osim na području najrazvijenijih gradova Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.

AJMO! potpora ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek

KAKO?

Na natječaj se prijavljuju četiri zasebna glazbena eventa koji se trebaju održati tijekom listopada, studenog i prosinca ove godine, odnosno dogodine u siječnju ili veljači, a na kojima će nastupati izvođači s popisa organizatora koji je podijeljen u četiri grupe i javno je dostupan OVDJE.

TKO?

Izvođači zainteresirani za sudjelovanje prijavili su se ranije na poziv organizatora ovog pilot programa i raspoređeni su u četiri skupine iz kojih sudionici natječaja biraju po jedno ime za četiri eventa koja trebaju organizirati.

O pozivu je u Šibeniku govorio Mirko Burazer, Project Manager WMMC

Ekstra bodove na natječaju dobit će oni koji angažiraju dodatne izvođače s popisa, ili bendove koji nisu na listi ako će nastupati kao predgrupe.

KAD?

Najbolje se javiti na javni poziv odmah, a rok je do 15. srpnja ove godine.

KAKO, RECI NAM JOŠ?

Osim već spomenutog zadanog roka kada koncerti moraju biti održani, natječaj je uvjetovan i cijenom ulaznica koje ne smiju biti ispod 5 eura niti skuplje od 10 eura. Izvođači moraju dobiti minimalno 70 posto novca iz potpore i to najkasnije 15 dana nakon što odsviraju svoje, a prije svega toga organizator mora kod javnog bilježnika ovjeriti bjanko zadužnicu na iznos od 10.000 eura. Detaljni uvjeti natječaja dostupni su OVDJE.

We Move Music Croatia tim osmislio je i uspješni SHIP festival

POANTA

Izabrati najbolje programe, održati odlične koncerte i tako potaknuti razvoj glazbene scene i publike u manjim sredinama te na taj način motivirati državu da još više ulaže u hrvatsku glazbu, kreativnost i sve one pozitivne kulturne i druge aktivnosti koje se generiraju razvojem scene. Ljudi u We Move Music Croatia vjeruju da njihov program može postati trajna mjera razvoja hrvatske muzike i povezanih vrijednosti.

‘Cilj ovog natječaja je osigurati razvoj koncertne djelatnosti na području čitave Republike Hrvatske. Projekt je usmjeren prema glazbenim žanrovima koji u ovim područjima ne mogu opstati kao profesionalna komercijalna djelatnost, tretirajući razvoj ovih žanrova kao kulturno područje od javnog značaja. Ovaj natječaj je korak prema stvaranju inkluzivnog i participativnog modela podrške koncertnoj aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj’, poruka je We Move Music Croatia.

Planet srijeda obilježava vrhunac sezone uz san Ivanjske noći

Previous article

U vikendu otvaranje ‘Barbarele’ Dobar House publici osigurava i smještaj s plažom samo za njih

Next article

Comments

Comments are closed.