fbpx

Sporky Disco naziv je video magazina klupske i pop kulture koji se od početka siječnja emitira jednom tjedno na društvenim mrežama Udruge RatCat i partnerskih organizacija. Originalnim i modernim video kolaž formatom te svojim art, pop i news sadržajem, SD je brzo osvojio simpatije publike što je bila potvrda da je plan razvoja udruge prema novim, digitalnim platformama, započet lani serijalom Soundtrack Croatia, bio itekako dobar plan. 

Projekt je ‘dite’ pandemije i nastao je iz želje da se komunikacija s publikom na najbolji mogući način nastavi i u ovim olovnim vremenima kada klubovi ne rade, glazbenih festivala nema, a i najobičniji društveni kontakt sveden je na minimum. 

– Ubrzo nakon izbijanja korona krize udruga je zauzela stav da neće stagnirati i čekati bolje dane pa je napravljen novi plan djelovanja i osmišljeni su projekti za to novo, vrlo  neizvjesno doba. Prvo je pokrenut serijal Soundtrack Croatia koji je s video DJ set epizodama i najavama dosad na društvenim mrežama otvoren gotovo 400.000 puta, a kako zdravstvena kriza nije jenjavala pristupilo se drugim projektima – kažu u udruzi RatCat. 

Sporky disco najambiciozniji je projekt udruge do sada jer objedinjuje sve čime se RatCat bavio u proteklom trogodišnjem razdoblju i donosi štošta novoga. Strateški cilj mu je razvoj glazbene i kulturne scene uz promocija lokalnih vrijednosti i specifičnosti bilo da je riječ o šibenskom clubbingu, baštini, dizajnu ili turizmu. Njime se zalazi u medijski prostor čitave regije što je veliki izazov i jedna nova perspektiva za udrugu, njezine članove i sve druge angažirane na projektu. 

Za kvalitetne projekte prilagođene novim vremenima, udruga je nagrađena povjerenjem svojih partnera koji su iz proračuna za kulturu i udruge osigurali sredstva potrebna za razvoj neprofitnih organizacija poput RatCata. To su Grad Šibenik, Županija Šibensko-kninska, Turistička zajednica Grada Šibenika te Turistička zajednica Šibensko-kninske županije. 

Nova godina bit će jednako neizvjesna i zahtjevna kao prošla pa RatCat priprema ili je već započela realizirati cijeli niz novih projekata poput Prologue, Tunel Limited itd. Uz pojačanje na čelu organizacije koju sada vodi novinarka Tena Šarčević.