PDV najavio promociju novog albuma ABOP-a za koji Meniga kaže da je 'top topova' | RatCat
1784
post-template-default,single,single-post,postid-1784,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,qode-news-2.0.2,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
abop

PDV najavio promociju novog albuma ABOP-a za koji Meniga kaže da je ‘top topova’

Krajem studenog svjetlo dana ugledat će prvi LP benda ABOP, △ (aka Delta), priopćeno je iz diskografske kuće PDV koja će novo vinilno i CD izdanje pustiti u prodaju 30. studenog, a digitalno izdanje bit će dostupno na svim relevantnim streaming i download servisima.

 

ABOP prvi album objavljuje tri godine nakon svog rasprodanog EP-a, a riječ je o materijalu koji je nastajao tijekom nekoliko proteklih godina i u nekoliko navrata već ‘testiran’ pred publikom.  Oni koji su već čuli studijski materijal, kažu da je sjajan, a jedan od lidera labela PDV Vedran Meniga kazao nam je da je ‘album top topova’. 

 

ABOP cover

 

Kako doznajemo od izdavača, premijera albuma bit će u zagrebačkom Pločniku gdje će se članovi benda ABOM družiti s novinarima i fanovima, a PDV će novu ploču i CD toga dana prodavati ispod redovne cijene.  

 

Osim albuma, ABOP će u Pločniku premijerno predstaviti i nastup ELEVEN, samostalni live act svog bubnjara Ivana Levačića čiju produkciju karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe. Riječ je o glazbeniku koji je već ostavio traga na hrvatskoj sceni kao autor i član bendova kao što su Kries, Chui, Mayales itd. 

 

Na kraju promocije ABOP će DJ pult prepustiti svom prijatelju Jerku Abramiću Jerkushu.

 

 

 

△ je najavljena 2018. prvim spotom ABOP-a za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković i uz light dizajn bendovog light dizajnera Andrije Santre (Bamwise). Animirani stop-motion spot našao je svoje mjesto na brojnim festivalima animiranog filma i festivalima glazbenih spotova, a i sam ABOP je nastupio na Berlin Music Video Awards u lipnju 2019. Nakon EP-a iz 2016. i spektakularne promocije u Tvornici Kulture, ABOP se 2017. na krilima izdanja upustio u svoje prvo europsko putovanje. Do danas su skupili desetke tisuća kilomatara na europskim cestama, nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. U regiji je bend svirao na najvećim festivalima: EXIT Festival, Dimensions Festival, Ferragosto Jam, Terraneo Festival, ali i u brojnim klubovima gdje je atmosfera uvijek najintenzivnija, priopćeno je iz PDV-a.

 

ABOP čine dva bubnjara Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima. Kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov u Neumatik studiju.